Over mij

Bewustzijnscoaching en energetische therapie

Hoe ik mijn leven creëer, zodat ik blij ben met mezelf en geniet van wat het leven me te bieden heeft.

Als kind zag ik al jong hoe je door hard te werken goed voor anderen zorgt en hoe je jezelf wegcijfert. Dat je hiermee verder verwijderd raakt van je (natuurlijke) zelf realiseerde ik later in mijn leven.

Ik ontdekte dat mijn wereld er anders uitzag dan die ik voorgespiegeld kreeg. Ik ‘zag’ dingen die mensen om me heen niet zagen en ‘wist’ dat er meer is dan wat anderen waarnemen. Voor mij voelde het fijn dat er naast de zichtbare ook een, voor velen, onzichtbare wereld aanwezig was. Onbewust van wat er speelde werd het afgedaan met ‘Je hebt een rijke fantasie.’ Ik voelde me hierin niet begrepen door de wereld om me heen. En besloot om erbij te willen horen, ‘gewoon’ te zijn en me aan te passen. Dat ging me goed af en ik maakte een vrij ongecompliceerde jeugd door. Als ik ’s avonds in bed lag kon ik even contact hebben met de andere wereld en voelde me begrepen. Ik sprak er in ons gezin verder niet meer over.

Door mijn actieve aard en vele interesses genoot en geniet ik van vele bezigheden in mijn leven. Ik besefte echter op een gegeven moment dat ik wel erg veel op anderen gericht was, met name mijn gezin. Aan mijn eigen behoeftes en verlangens kwam ik amper toe. Ondanks dat ik al druk genoeg was met het zorgen voor mijn prachtige gezin en mijn fulltime baan bleef de behoefte aanwezig om me meer bezig te houden met spiritualiteit. Mijn honger naar persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en creativiteit stilde ik vervolgens tientallen jaren door trainingen en opleidingen op dat vlak te volgen.

Door de vele ervaringen, innige verbindingen en diepgaande gevoelens op allerlei emotioneel vlak heb ik me ontwikkelt tot gevoelsexpert. De weg erheen was regelmatig intens en pittig. Inmiddels kan ik zeggen dat ze zeker de moeite waard zijn. Mijn vertrouwen en het besef van belang van hetgeen ik meemaakte zorgde ervoor dat ik iedere keer met veel inzet door kon gaan. En alles wilde ervaren en daar ben gekomen waar ik nu ben. Zodat ik nu vanuit mijn passie anderen bij hun levensproces en op hun spirituele pad kan begeleiden. Hen kan aanreiken en laten voelen wat er onbewust speelt. Zodat zij ook in staat zijn om dichter bij hun gevoel te komen, en uit het leven te halen waarnaar zij verlangen en hun droom waar te maken.. Ik geniet volop als ik hier mijn steentje aan mag bijdragen. Het intense contact dat ik keer op keer mag ervaren geeft me veel voldoening.

Mijn visie op het leven is dat we hier zijn om te ervaren, te groeien in liefde en bewustzijn.

Ik zie het leven als een ervaringsreis, waarin we keer op keer mogelijkheden krijgen om ons te ontwikkelen. Mensen leren van zowel positieve als ‘negatieve’ gebeurtenissen. Vanuit welk perspectief bekijk je wat je meemaakt. Het is aan jou hoe je hiermee om wilt gaan. Ondanks dat ik eerder dacht door het leven geleefd te worden en geen grip te krijgen om het zelf te leiden, geloof ik dat iedereen zijn eigen leven creëert. Wellicht eerst onbewust, later vanuit een bewuste keuze.

Kies en creëer het leven dat jij met beide armen wilt omhelzen.

Meer over mij:

Vanuit holistische visie kijk ik naar de mens en vandaar uit handel ik. Ik geloof dat we niet alleen uit een fysiek lichaam bestaan, dat is slechts een deel. Tevens is er een groter geheel waarvan wij onderdeel uitmaken. Deze aspecten ervaar ik als onlosmakelijk verbonden en voortdurend onder invloed van elkaar. Bij mij gaat het om ervaren van alles wat het leven in volle omvang te bieden heeft en hoe je daar mee omgaat. Ik werk veelal intuïtief en graag met mensen die de keuze hebben gemaakt om persoonlijk en innerlijk te willen groeien. Die bereid zijn om daar aan te werken en het dan ook doen. Ik durf stilte te laten vallen om ruimte te bieden aan hetgeen mag ontstaan en naar voren komt. Vanuit verbinding kan ik ook de confrontatie aangaan. Ik houd mijn klanten graag een spiegel voor, net zoals ik zelf leer als dat bij mij wordt gedaan. Ik word niet blij van mensen die wel a, maar geen b zeggen en vervolgens klagen dat het niet lukt. Ik geloof dat groei van binnen naar buiten werkt. Ervaren en voelen zijn voor mij sleutelwoorden.

Ik heb geleerd

 • dat ik niet alles alleen hoef te doen en het zelfs leuker is om het samen te doen
 • dat het waardevol en noodzakelijk is om te investeren in mezelf en in datgene waar mijn hart naar uitgaat
 • van mezelf te houden
 • alles uit het leven te halen wat het te bieden heeft
 • eindelijk echt de tijd te nemen voor mezelf
 • het leven te creëren waarvan ik super blij word en volop kan genieten

Dat is wat ik mijn klanten ook gun.

Als je me zou kennen dan zou je weten dat ik

 • de dag begin met het drinken van een glas warm water en een koude douche
 • direct daarna met zhineng qigong aan de slag ga
 • regelmatig mediteer
 • positief ingesteld ben
 • over veel energie en enthousiasme beschik
 • veel kan praten en graag diepgaande gesprekken voer
 • ook stil kan zijn
 • genieten van het leven in mijn top 3 heb staan
 • veel denk en een doorzetter ben
 • gek ben op salades, groente, fruit, zaden en noten en geen vlees eet
 • altijd op zoek ben naar heerlijke en gezonde recepten
 • kleuren in mijn waarnemingsproces op verschillende manieren gebruik
 • het nodig heb om wekelijks meerdere uren buiten in het bos te zijn
 • naast echtgenote en moeder ook al oma ben
 • als zorgvrijwilliger aan hospice Apeldoorn verbonden ben
 • hou van etherische oliën en edelstenen
 • intuïtief schilderen als heerlijke bezigheid ervaar
 • veel creatieve ideeën heb
 • heb genoten van de serie ‘Outlander’ en het boek ‘Eat, pray and love’

Ik nodig je uit contact op te nemen. Denk je of heb je het gevoel dat ik de juiste persoon ben om jou te begeleiden met de gewenste verandering in je huidige leven? Als jij de keuze maakt om er volledig voor te gaan en je daaraan committeert, dan kun je rekenen op 100% inzet van mij. Ik reik je alle stappen aan die je mag nemen, om te groeien naar inzichten die jou verder helpen. Zodat jij doet wat jij graag wilt, blij bent met jezelf en weer in staat bent te genieten van je leven. Ook voor een energetische behandeling ben je welkom.

Bel of mail me voor een gratis online sessie .