Familieopstellingen

Bewustzijnscoaching en energetische therapie

Van blokkade naar beweging

Loop je ergens tegenaan in je leven, worstel je met levensvragen, heb je behoefte aan meer inzicht in herhalende situaties binnen je gezin of familie, kamp je met angsten, onzekerheden, gezondheidsproblemen of lukt het je steeds weer niet om de plannen die je met je leven had nu echt uit te voeren omdat er telkens weer iets tussen komt? Dan kan een (familie)opstelling jou helpen.

Een (familie)opstelling is een bijzonder fenomeen. Je zou het als een persoonlijke ceremonie kunnen zien. Het biedt mogelijkheden om patronen, verwikkelingen en bindingen die verborgen liggen in het onderbewuste aan het licht te brengen. Veel van je patronen zijn ontstaan in jouw eerste levensjaren. Vaak zijn deze al lang niet meer helpend. Ongewild zijn die patronen uit vorige generaties doorgegeven. Met behulp van een familieopstelling kun je daar naar kijken. Zo krijg jij jezelf beter in beeld en worden verbanden helder. Er ontstaat meer ruimte om je patronen te kunnen doorbreken. Uiteindelijk zul je makkelijker je eigen plek (weer) kunnen innemen.

Tijdens de opstelling gaat het om het aankijken van de blokkade en de (innerlijke) beweging die ontstaat. Dit doe je met name door te voelen. Het is niet de bedoeling dat je jouw best doet om het ‘probleem’ op te lossen of om iets te ‘repareren’, maar dat jij jezelf open stelt om écht te luisteren naar wat het liefdevolle veld te vertellen heeft en wat er gevoeld mag worden. Kortom voor wat zichtbaar wil worden.

Tijdens een familieopstelling wordt gewerkt met een cliënt (persoon die een vraag inbrengt) en representanten (personen die leden van een familie representeren). Ook kan het zijn dat deelnemers een belangrijk element in het leven van de vraagsteller representeren: “Wil jij mijn geluk even zijn?”of “Wil jij mijn angst representeren?”

Naar aanleiding van het thema of de vraag worden deelnemers opgesteld in de ruimte. Het proces dat vervolgens ontstaat zal leiden tot een diepgaande ervaring, zowel voor de vraagsteller als de representanten.

Als vraagsteller krijg je te zien, vaak uit onverwachte hoek, wat er op onbewust niveau speelt en hoe dat in verhouding met jou staat.  Dankzij het verkregen inzicht krijg je de mogelijkheid om anders tegen de situatie aan te kijken. En door het ter plekke ervaren kan de energie weer gaan stromen, de balans en evenwicht herstellen en zul je anders in het leven gaan staan. Het is een reis die je dichter bij jezelf brengt. Terug naar jezelf, in je lijf en jouw levenskracht hier op aarde.

De opstellingen worden begeleidt door Karin en Rene Jongedijk.